به گزارش خبرنگار مهر، مسعود عربزاده، ناشر و نویسنده کتاب «قهرمان قصه مادربزرگ» در این مراسم خطاب به رزمندگان و جانبازان هشت دفاع مقدس که در برنامه حضور داشتند، گفت: حضور پرشور شما در برنامه امروز این دلگرمی را به ما میدهد که بیشتر بنویسیم و کتابهای خوبی را پدید بیاوریم.
وی در خصوص چگونگی شکلگیری کتاب داستان «قهرمان قصه مادربزرگ» که درباره رئیسعلی دلواری اسوه استعمارستیزی با انگلیسیها است، توضیح داد: یکی از دوستان سال گذشته تصویری را به من نشان داد که در آن تصویر فردی با لباس تنگسیر در حال هدیه دادن بادکنک به کودکان بود؛ این لباس در فرهنگ جنوب تداعی مقاومت است. همان گونه که «چفیه» برای ما نماد سالهای جنگ و ایستادگی و جانبازی است.
عربزاده بیان کرد: این تصویر تلنگر نوشتن داستانی درباره رئیسعلی دلواری را در ذهنم در فضای جدیدی زد. فضایی که دشمن با تولید آثار و قهرمانان ساختگی مثل بتمن و مرد عنکبوتی از در پشت خانه به آن وارد شده و ما از آن غفلت کردیم. او با تولید عروسکهای این شخصیتهای ساختگی هدایت ذهن و فکر بچههای ما را بهدست گرفته، بنابراین من هم آمدم در این قصه رئیسعلی را به عروسک تبدیل کردم و با روایت متفاوتی برای این نسل کنجکاو و پرهیجان بازگویی کردم.
وی تأکید کرد: ما باید قهرمانان ملی و شهدای هشت سال دفاع مقدس و مقاومت را برای ملموس و قابل دسترسی کنیم تا آنها حضورشان را حس کنند. اگر شهید قاسم سلیمانی امروز یک قهرمان ملی محبوب است؛ چون او به مردم نزدیک بود. وقتی در عکسها نگاه میکنیم، میبینیم سردار بدون واسسطه با اقوام مختلف نشست و برخاست داشته، این گونه میشود که او امورز قهرمان مردم ایران است.
عربزاده گفت: من هم در کتاب «قهرمان قصه مادربزرگ» تلاش کردم تا رئیسعلی را به عروسکی تبدیل کنم تا بچههای امروزی او را بهتر و عمیقتر بشناسند.
وی یادآور شد: ۵۰ در صد توفیق این کار به نویسندگی من بر میگردد و ۵۰ در صد آن مدیون تصویرهای خلاقه ونوس سیفی، نقاش و گرافیست هم استانی است که با تصویر سازی های هنرمندانه خود به خواندی تر شدن این کتاب افزوده است.
در ادامه کتاب «قهرمان قصه مادر بزرگ» نویسنده مسعود عرب زاده و راوی؛ الف باء روایتگری دفاع مقدس نوشته صادق رازی، «رئیسعلی قهرمان» نوشته محمود حیدریه رونمایی شد.
نظر شما